La sonrisa de Smara

A través d’un dia en la vida de Buyema Abdelfatan, Castro, mostra com el canvi de la lluita militar per la civil li permet portar endavant un projecte personal per a nens discapacitats. Conèixer el funcionament diari del centre fundat per Castro a través dels seus objectius i de la rutina diària. Així constatem l’aportació del centre per a aquests nens en la societat sahrauí a través del reconeixement que rep de les autoritats, complint així un dels objectius, la integració.

Mostra les dificultats que afronten vivint en un campament de refugiats enmig del desert algerià els fa completament dependents de l’ajuda humanitària, un fet que es contraposa a un altre dels objectius del centre, l’autonomia. Però aquest objectiu si que es compleix referent als nens; són ells els que recullen el menjador, omplen els bidons d’aigua necessaris per al dia a dia i fan artesanies per vendre als visitants.

Castro com a “pare fundador” és qui rep als internacionals i els demana que comprin les artesanies per així poder seguir endavant amb la labor del centre. Aquesta dedicació personal el porta a viure allunyat de la seva família, a la qual veu poques hores al dia.

La dependència de l’ajuda exterior és una de les barreres per aconseguir l’últim objectiu del centre, un objectiu compartit per la societat sahrauí i que, alhora, reivindica l’eventualitat del mateix i dels campaments. La independència; la independència d’aquests nens en la societat sahrauí, i la del mateix poble per deixar enrere Algèria i tornar al Sàhara Occidental.

http://lasonrisadesmara.com/

Ficha técnica:

Género: Documental
Idioma: Hassani – Castellano
Duración: 25 minutos
Formato: HD
Subtítulos: Castellano, Inglés, Euskara, Català, Galego
Dirección y Guión: Mireia Salgado y Eduard Giménez
Productor: Eduard Giménez
Directora de Fotografía: Mireia Salgado

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s