Cuba, 50 anys de Revolució

Un amic (dels de debò) em va deixar la seva càmera, una Canon 400D, per emprendre un viatge en solitari cap a Cuba. L’objectiu de recórrer els 7.932km que disten entre Barcelona i la ciutat de l’Havana era poder estar físicament a l’illa durant la celebració del cap d’any. Una data que, des de 1.959, a l’illa caribenya, pren un significat especial. El dia 1 de gener de l’any 2009, el llangardaix verd celebrava el 50è aniversari del triomf de la revolució.

Han estat cinc dècades d’intentar construir un model econòmic, polític i social diferent al de la resta del planeta. Per a alguns, són cinc dècades de gosadia d’uns líders envellits; per a d’altres, cinquanta anys de dignitat i compromís d’un poble.

Després de 18.262 dies, cercava els rostres de la vellesa i els de les generacions futures que s’entrellacen amb la iconografia revolucionària i les contradiccions d’una societat complexa on, en alguns casos, el pragmatisme del dia a dia, de la vida quotidiana, ha deixat al marge del camí la utopia somiada.

La selecció d’aquestes imatges i el seu retoc li dec a una amiga (idem.) del Born, fotògrafa compromesa i companya de feina, que m’ha ajudant a veure millor l’instant de les històries que ens envolten.

Deixa un comentari